Page 6 - A prop de tu
P. 6

TERÀPIES NATURALS

                                                                                   Rosa Montoliu
                                          Terapeuta de Tot Natural · Naturopata, Acupuntora, Terapeutes de Flors de Bach....
                    L'Ou i la Salut


         'ou és un aliment que aporta prote-  El professor del Departament de Nutri-
       Lïna  d'alta  qualitat  i  nombrosos  nu-  ció de l'Escola Gillings de Salut Pública
       trients amb beneficis per a la salut. Les   Global, Steven H. Zeisel, ha avalat el seu
       recerques estan llançant noves evidèn-  consum en dones embarassades per a
       cies reivindicant a l'ou com un aliment   afavorir  la  funció  cerebral  dels  bebès.
       cardio saludable, tal com l'explica l'Or-  També és beneficiós per als processos   cataractes i ajuda a evitar la degenera-
       ganització Mundial de la Salut, que va   cognitives en ninos qu3e es troben en   ció macular.
       analitzar la relació que existeix entre el   edat de creixement.  Així mateix, s'ha postulat que les carac-
       consum per càpita d'ou i la mortalitat
       generada per malalties cardiovasculars   Estudis realitzats per Blumberg, cate-  terístiques antioxidants i antiinflamatò-
       en 24 països, resultant que els quatre   dràtic de la Universitat Tufts a la seva   ries d'aquestes biomolècules podrien
       països amb major consum per càpi-  Escola de Ciència i Política Nutricional   també exercir efectes cardioprotectores.
       ta d'ou com: Mèxic, el Japó, Espanya   Gerald J. i Dorothy R., s'han centrat en   Els ous ecològics que pots trobar en el
       i França, tenen els menors índexs de   el valor funcional de l'ou per a reduir
       mortalitat per malalties cardiovasculars,   significativament la possibilitat de patir   "Tot Natural" són més saludables que
       va dir la doctora Sandra Rizo Treviño.  cataractes.       els convencionals, ja de per  si són de
                                                                 major qualitat nutritiva, i benestar ani-
       La Universitat Americana de la Nutrició   Pot usar-se per a perdre pes perquè és   mal, els animals s'alimenten de pinso
       va presentar evidència científica sobre   un aliment que pot sadollar la gana que   ecològic, la qual cosa significa que es-
       els amplis beneficis de l'ou per a la salut   algunespersonis experimenten entre   tan lliures de transgènics, antibiòtics,
       cardíaca. Es va demostrar en les seves   menjars.         hormones i colorants.
       publicacions que un consum moderat   L'ou conté Ferro, Calci, Fóstoro, Zinc,
       augmenta de forma significativa el co-  Magnesi i Vitamina del grup B
       lesterol bo (HDL).
                                    Els greixos de l'ou ajuden l'absorció de
                                    la vitamina A,D,E,K.
                                    Millora la memòria perquè el pujol (co-
                                    lina) és un nutrient abundant en l'ou i
                                    ajuda en el desenvolupament cerebral.
                                    L'ou té Zeoxantina i luteïna, prevé les


























    6   A prop de tu Sant Boi | Juny/Juliol 2019
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11