Page 6 - A prop de tu
P. 6
TERÀPIES NATURALS
Rosa Montoliu
Terapeuta de Tot Natural · Naturopata, Acupuntora, Terapeutes de Flors de Bach....
L'Ou i la Salut
'ou és un aliment que aporta prote- El professor del Departament de Nutri-
Lïna d'alta qualitat i nombrosos nu- ció de l'Escola Gillings de Salut Pública
trients amb beneficis per a la salut. Les Global, Steven H. Zeisel, ha avalat el seu
recerques estan llançant noves evidèn- consum en dones embarassades per a
cies reivindicant a l'ou com un aliment afavorir la funció cerebral dels bebès.
cardio saludable, tal com l'explica l'Or- També és beneficiós per als processos cataractes i ajuda a evitar la degenera-
ganització Mundial de la Salut, que va cognitives en ninos qu3e es troben en ció macular.
analitzar la relació que existeix entre el edat de creixement. Així mateix, s'ha postulat que les carac-
consum per càpita d'ou i la mortalitat
generada per malalties cardiovasculars Estudis realitzats per Blumberg, cate- terístiques antioxidants i antiinflamatò-
en 24 països, resultant que els quatre dràtic de la Universitat Tufts a la seva ries d'aquestes biomolècules podrien
països amb major consum per càpi- Escola de Ciència i Política Nutricional també exercir efectes cardioprotectores.
ta d'ou com: Mèxic, el Japó, Espanya Gerald J. i Dorothy R., s'han centrat en Els ous ecològics que pots trobar en el
i França, tenen els menors índexs de el valor funcional de l'ou per a reduir
mortalitat per malalties cardiovasculars, significativament la possibilitat de patir "Tot Natural" són més saludables que
va dir la doctora Sandra Rizo Treviño. cataractes. els convencionals, ja de per si són de
major qualitat nutritiva, i benestar ani-
La Universitat Americana de la Nutrició Pot usar-se per a perdre pes perquè és mal, els animals s'alimenten de pinso
va presentar evidència científica sobre un aliment que pot sadollar la gana que ecològic, la qual cosa significa que es-
els amplis beneficis de l'ou per a la salut algunespersonis experimenten entre tan lliures de transgènics, antibiòtics,
cardíaca. Es va demostrar en les seves menjars. hormones i colorants.
publicacions que un consum moderat L'ou conté Ferro, Calci, Fóstoro, Zinc,
augmenta de forma significativa el co- Magnesi i Vitamina del grup B
lesterol bo (HDL).
Els greixos de l'ou ajuden l'absorció de
la vitamina A,D,E,K.
Millora la memòria perquè el pujol (co-
lina) és un nutrient abundant en l'ou i
ajuda en el desenvolupament cerebral.
L'ou té Zeoxantina i luteïna, prevé les
6 A prop de tu Sant Boi | Juny/Juliol 2019